Ziekenvervoer Bracke

We vervoeren u van en naar het ziekenhuis of revalidatiecentrum, het woon-zorgcentrum, of andere. Wij bieden niet-dringend zittend- en rolwagenvervoer aan. Dit met tussenkomst van het ziekenfonds. Wenst u meer informatie betreft de tussenkomst dan kan u zich wenden naar uw ziekenfonds kantoor.

Sinds 2019 bent u verplicht om het "niet dringend ziekenvervoer" aan te vragen via Mutas. Dit kan op het volgend nummer 078/ 15 95 95. Mutas is een vervoersplatform die voor gans België ziekenvervoer organiseert. Als u gebruik wilt maken van de diensten van Ziekenvervoer Bracke dan mag/moet u dit meedelen aan de contactpersoon van Mutas.

Ook voor uw privévervoer (zonder tussenkomst van uw ziekenfonds) kan u rekenen op onze diensten. Dit vervoer moet niet via Mutas verlopen en mag rechtstreeks aan ons aangevraagd worden.

Zittend vervoer

Heeft u een afspraak in een ziekenhuis en mag u zelf, door medische redenen (narcose/verdoving), niet met de wagen rijden. Kan u door andere redenen niet zelf met de wagen rijden, heeft u geen rijbewijs of vindt u nergens een chauffeur waarvan u gebruik kunt maken dan staat Ziekenvervoer Bracke graag voor u klaar. Bepaalde ziekenfondsen geven tussenkomst voor zittend vervoer. Wenst u hieromtrent meer informatie dan kan u dit navragen bij uw ziekenfonds.

Rolwagenvervoer

Ziekenvervoer Bracke beschikt over een verschillende wagens die uitgerust zijn voor rolstoelvervoer. Onze chauffeurs zorgen ervoor dat de rolwagen steeds correct en met de nodige zorg wordt vastgemaakt. Het vastmaken van de rolstoel gebeurd op een wettelijk en veilige manier. Zo kan de rolstoelgebruiker met een gerust gevoel zijn verplaatsing maken. Tevens in het ziekenhuis wordt de persoon door ons begeleid. Als u dit wenst zorgen wij ervoor dat u op een correcte manier bent ingeschreven en dat u wordt begeleid naar de afdeling

Aanvraag via Mutas

Voor het niet-dringend ziekenvervoer moet er steeds beroep gedaan worden op Mutas. Mutas is een vervoersplatform die voor volledig België het ziekenvervoer coördineert. Mutas heeft contracten met bepaalde vervoersdiensten, zoals met Ziekenvervoer Bracke. Het is belangrijk voor uw tussenkomst dat u gebruik maakt van een vervoersdienst met een contract.

U kan Mutas bereiken via het nummer 078 / 15 95 95.  
Vraag voor uw vervoer in de regio Brugge-Torhout-Tielt-Roeselare gerust naar Ziekenvervoer Bracke. Dan kan u gebruik maken van onze uitstekende service en kan U ook genieten van de correcte tussenkomst.